31 Ekim 2011 Pazartesi

Paşa, Kolesterol ve Kaz

Bir dostum kısa bir süre önce evine bir kedi almaya karar verdi. Adı Paşa …
Aslında ona bir sokak kedisi almasını tavsiye ettim, böylece bir yavruyu kışın sokakta kalıp çöp karıştırmaktan kurtaracaktı, ama o asil bir yavru "siyam"ı tercih etti..

Benim iflah olmaz bir kedi sever olduğumu bildiğinden sordu:

“Hangi malzemeleri almalıyım kedi için? Hangi kabı, hangi tabağı, hangi kumu ve hangi mamayı?”

Benim eski kedim "part time "ev kedisi olduğundan, yani tuvalete dışarı çıkıp geldiğinden  kum kabı, kedi kumu sorunumuz olmadı. Yemeğini eski bir kaseye koyuyorduk, mama ise kaçamadığımız zorunlu tüketim maddesiydi. İlk geldiğinde 3 gün aç bıraktık ama ölüm orucuna girdi, ev yemeği yemedi, mama bekledi.

Arkadaşıma dedim ki “Paşa‘yı mamaya alıştırma… Ev yemeği ver… Ben çok uğraştım beceremedim lakin belki sen becerirsin.”

“Yok, ev yemeği vermem, tüyleri dökülüyormuş, koku yapıyormuş, kedi sağlıksız oluyormuş “ dedi.

Durduk ve aynı anda birbirimize ”İyi de neden bizim saçımız dökülmüyor o zaman?”  dedik.

E, biz kediye ev yemeği verirsek  mama satan petshop endüstrisi nasıl kalkınacak???

****
Bundan 4-5 sene önce eşim daha 35 yaşındayken baş ağrısı şikayetiyle doktora gitmişti. Doktor standart tahlilleri yaptığında “Senin kolesterolün yüksek, ilaç kullanmalısın“ dedi. Eşimin o zaman 35 yaşında olduğundan yola çıkar ve Türkiye’de ortalama yaşam süresinin 72 olduğunu kabul edersek, en az  37 sene ilaç kullanacak olması, ilaç sektörü için iyi bir haber …Çünkü bir defa kolesterol ilacına başlarsanız, bir daha bırakamıyorsunuz.

E, doktor ilaç yerine spor önerirse ilaç sektörü kolesterol ilacını nasıl  satacak?
****
Geçen sene annem koşa koşa gidip domuz gribi aşısı oldu.
11.09.2009 tarihinde T.C Sağlık Bakanlığı "Her 100 kişiden 33 ü domuz gribi olabilir " dedi. 2009 yılında bakanlığın domuz gribi bütçesi 140 mio TL idi.
Hastalıkta ölüm oranı 1/10.000 olarak seyretti. (Türkiye’de trafik kazasından yıllık ölüm oranına yakın) Obama, hastalığın tedavisi için 1.8 mia USD tahsis etti.
Eğer tüm dünyaya ilaç satmanın yeni bir yolu bulunmazsa krizdeki Amerikan ekonomisi başka türlü  nasıl refaha çıkacak?
****
Sağlık sigortanız mı var??? Eğer hastane "erkek" olsanız dahi, check–up yaptırmaya gittiğinizde utanmasa size "menapoz" testi yapmaya kalkmasa özel hastaneler hayatlarını nasıl idame ettirecek??
Bizler, her birimiz  farklı sektörlere para kazandırmak için kullanılan konu mankenleri olmaktan nasıl kurtulacağız?



2 yorum:

  1. Nedenini bilmiyorum ama kediye kuru mama verilmesi şart görünüyor, yoksa gerçekten hem tüy döküyor hem de evde koku yapıyor... 16 yaşımda kolesterolle tanıştım.. Her doktor ayrı bir kolesterol hapı verdi, hiçbirini bitirmedim.. Ailemde şu anda tespit edildiğinde 3 yaşındaki oğlumda dahi kolesterol çıktı.. Kolesterolün iyi birşey mi kötü birşey mi olduğunu dahi tıp dünyası tartışıyor hala.. 500 kolesterolle hala yaşıyorum, bu anormal bişi mi sizce?..:))

    YanıtlaSil
  2. Paşam ünlü olmuşta haberim yokkk...=)
    Evet Dİlara bizim Paşa biraz burjuvazi büyüyor,kabı alında,yatağı alındı,kuru mamalar ve konserve.......ve şımarık......ama olsun Paşanın şımarığı çekiliyor....=))....seviyoruz onu ve bu kadar seveceğimi tahmin etmemiştim......çünki inanılmaz garip titizliklerim var onlardan Paşa sayesinde kurtuluyorum =))..
    Teşekkürler Dilara....

    YanıtlaSil

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...