5 Ocak 2013 Cumartesi

Şamil Şener..

Son zamanlarda can sıkıcı hastalık haberleri üst üste geliyor.

Bu sabah oldukça duygusaldım, aklım bugün operasyon geçirecek ablamdaydı.

Eve gelip televizyon açtım, reklamlara denk geldim.

Bir banka reklamında gördüm onu.

Reklam yıldızı değil, gerçek bir baba..

Konuya en başından başlayayım. Aslında uzun zamandır gündemde olan bir konuymuş.

Ama ben nasılsa atlamışım. Bugün reklamı izledikten sonra haberim oldu herşeyden.

40 yaşında 8 çocuk babası Şamil Şener Muş'un Buzlugöze köyünün Ziyaret mezrasında yaşıyor. Mezranın toplam nüfusu 80 kişi.
Şamil Şener'in okul çağında 4 çocuğu var.

Köy mezraya 4 km, baba çocuklarını kötü havalarda her gün traktörle okula götürüp getiriyor. İyi havalarda ise çocuklar yürüyorlar.

Ancak bir gün yolda giderlerken kızı kafasını traktör demirine çarpıyor, dişi kırılıyor. Kız çok ağlıyor. Babası da:
-Ağlama kızım, ben sana burada okul yaptıracağım, rahat rahat gidip geleceksiniz. diyor.

Hayvancılıkla geçinen aile , 20 tane ineğinin tümünü satıyor. Şamil Şener ellerine geçen 40 bin TL ile de tek derslikli bir okul yapıyor.

Okul binası bitince üşenmiyor, gidip Milli Eğitim'den okula öğretmen atanmasını talep ediyor.

Bunu da başarıyor, şu anda okulda 12 öğrenci var, 4 ü onun çocuğu.

Reklamı izlerken gözlerimden yaşlar süzüldü.

Bu adamın  büyüklüğünden etkilendim, ama kızı, kızı öyle bir kız ki, o kadar kendinden büyük konuşuyor ki, kendimden, Allah'ın bana bahşettiği tüm nimetlerden, herşeyden hicap duydum. Elimdekilere rağmen ne kadar yetersiz olduğumu, onların ise elindekileri en iyi şekilde değerlendirerek nasıl devleştiklerini gördüm.leride doktor olmak istiyorum, inşallah da olurum.""Okumayan kızlar oturuyor evlerinde, evlenmelerini bekliyorlar o kadar")
Tüm ineklerini sattığı için şu anda inşaatlarda çalışarak geçinen Şamil Şener pişman olmadığını söylüyor.


"8 çocuğum var. Okula üç kız ile bir oğlan gidiyor. Diğerleri daha okul yaşında değil. Benim mutluluğum kızlarımın okula gitmesi. Bütün kızlar okumalıdır. Kız çocuklarını okula göndermeyen babaları kınıyorum. Bakın bizim köyümüzde birçok kız çocuğu ilkokulu bitirmeden evlendi veya evlenme çağına geldi. " diyor. Ve ekliyor:
"Elimde ne varsa ben çocuklarım için feda ediyorum, hatta canımı bile. Ölene kadar ben çocuklarımın arkasındayım"
Allah kızlarıyla, eşiyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı, uzun bir hayat verir inşallah. Kızlarının okuduğunu değil inşallah torunlarının bile okuyup iyi yerlere geldiğini görmek nasip olsun kendisine.
Evinin dibinde okul olduğu halde, kendi okumuş olduğu halde, maddi durumu iyi olduğu halde, sırf zengin kısmeti kaçırmamak, sırf kızının sorumluluğuyla daha fazla uğraşmamak, sırf geleneksel kadın erkek anlayışını sürdürmek, sırf dine dayandırmak gibi bahanelerle kızlarını okutmayan babalara daha fazla nasıl rol model olunabilir ben bilemiyorum.
Kendisine önce Milli Eğitim daha sonra da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları tarafından ödül verilmesinin de özendirici olacağını tahmin ediyorum.
Etrafımızın Şamil Şener gibi aydınlık insanlarla dolu olması dileğiyle..

2 yorum:

  1. Bu konuyu üstü kapalı bir şekilde duymuştum bir ara.. Ama şimdi burda baştan sona okuyunca anladım aslını. Hemde öyle bir anladım ki.. çok duygulandım.

    İşte en yalın haliyle "Baba" olmanın örneği. Dediğiniz gibi bu olaydan kendilerine ders çıkarması gerekenler öyle çok ki.. Umarım bu durum az da olsa insanları düşünmeye teşvik eder. Ve geleceğimiz gerçekten aydınlık insanlarla dolar.

    YanıtlaSil

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...