2 Şubat 2012 Perşembe

Nahide Ekengil..Nam- ı Diğer Nihal Yalçın..

Nihal Yalçın..

2012 onun yılı sanırım. Nereye baksam onu görüyorum bu aralar..
Bugüne kadar bir çok dizi, film ve reklamda oynadı. Konservatuvar mezunu. Mektepli yani ,alaylı değil..81 doğumlu, genç yeteneklerden..

2005' teki "Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü" filminde "Zeyno Bacı" karakterini, 2009 yılındaki "Ay Lav Yu" filminde ise" Rukiye" karakteri canlandırdı.
"Avrupa Yakası" dizisinin son sezonunda da "Meryem" rolünde izleyicin karşısına çıktı. (Adanalı tiplemesini hatırladığınızı umuyorum, kolundaki altın bilezikler filan bombaydı..)

Okan Bayülgen' nin "Disko Kralı" programında canlandırdığı "Nahide Ekengil" karakteriyle büyük bir beğeni kazandı.
Son olarak Gülse Birsel'in kaleminden çıkan Yalan Dünya adlı dizide başrol oyuncularından birisini, Açılay karakterini canlandırıyor.

2011 yılında Little Caesars reklam filminde yer aldı, "Ne'li"adıyla söylediği "Küçük Sezar" şarkısı promosyon CDsi olarak dağıtıldı. bkz : Aşkımın Adı Küçük Sezar.
Kanal D ekranlarının vazgeçilmez programı Disko Kralı'nda 24 Ekim 2010 tarihinde ilginç anlar yaşandı. 'Nahide Ekengil' takma adıyla programa katılan oyuncu Nihal Yalçın ile şarkıcı Aslı Kökçe ile tartışması herkesin diline düştü.

Bu nedenle  hepinize 24 Ekim 2010 tarihli Disko Kralı programını seyretmenizi tavsiye ediyorum. Gülmekten yerden kalkabileceğinizi düşünmüyorum.
Programda Aslı Gökçe denen kadın, Nihal Yalçın’ı oyuncu değil de gerçek bir amatör şarkıcı sanınca, kıskançlığından ciddi bir şekilde kavga çıkarmıştı, tabiri caizse çemkirmişti.

Burda canlandırdığı Nahide Ekengil karakteri bir Türk elektronik-pop müzik şarkıcısı. Aslında 3 farklı karakter daha var ama benim favori karakterim bu karakter. Nahide Ekengil’in "Sahibinin Sesi" adında bir elektro-pop şarkısı var. 12 yıl önce "Alamazsın Sen Beni" adında halk müziği tarzında bir şarkı yaptığı ortaya çıkmış. "Pilates" adında bir elektro-pop şarkısı ve bu şarkının türküsü versiyonu da var.
Hepinize şiddetle tavsiye ediyorum, zira boyanmakla süslenmekle, naz yapıp göz süzmekle kadın olunamayacağını, esprili bir kadın olmanın, zekanın yarattığı farkı hep beraber görelim istiyorum. Çünkü hiçbir sıkıştırmada gol yemediğini biraz googlelasanız /you tube lasanız görürsünüz.

Disko Kralı’nda 3 saatte yaptığı şarkıyı aylarca(!) stüdyoya girip hazırlanan(!) çakma elektro popçuların albümüne koysan çıkış parçası yaparlardı, bütün külüplerde  dinlerdik korkarım..
Henüz Berlin Kaplanı’nı seyretmedim ama gidersem Ata Demirer için değil Nihal Yalçın  için gideceğim. Haaa, bir de “Kurtuluş Son Durak “ var ama, onun zorlama bir kadın filmi olduğu konusunda endişelerim var. Önyargılı olmak istemiyorum. Her ikisini de seyredince  tekrar izlenimlerimi paylaşacağım.

Yeteneği olmadan, güzelliğiyle ortalıkta dolanan “yıldız” lardan sonra, bana ilaç gibi geldi, bir de siz bu gözle bakın bakalım, siz ne düşüneceksiniz???

3 yorum:

  1. Evet iyi ve kaliteli bir oyuncu. Açılay karakterine hayranım diyebilirim.
    yolu açık olsun.

    YanıtlaSil
  2. Ben Avrupa Yakası'nda ve Cümbür Cemaat'te daha iyiydi diye düşünüyorum.Umarım önümüzdeki bölümlerde Açılay da canlandırdığı diğer karakterlerle yarışacak hale gelir.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada yazmayı atlamışim Berlin Kaplani'na gittim.Nihal Yalçın'ın farkını ortaya koyabileceği bir proje olmamış korkarım.

    YanıtlaSil

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...