25 Haziran 2012 Pazartesi

Haçlı Domatesler..

Şu Mısırlı bilim adamları da olmasa bize yazı malzemesi çıkmayacak sanki. Her gün yeni bir konuda yaratıcı bir görüş açıklıyorlar da biz de neşemizi buluyoruz.

Son açıklamalarını okudunuz mı bilmem. Domatesi ortadan ikiye kesmişler. Çıkan görüntüyü zorlamışlar zorlamışlar, Malta haçına benzetmişler. Sonra da şu karara varmışlar :



" Domates yemek haramdır. Çünkü domates Hristiyandır. Domates Allah yerine üçlemeye hamdeder. Filistin'de yaşayan bir kız kardeşimize sevgili Peygamberimiz görünmüş, Peygamberimiz ağlıyormuş. Ümmetini domates yememeleri konusunda uyarıyormuş." Bu nedenle de, bir Müslüman olarak  bu görüşü herkese yaymamız gerekiyormuş.




Selefiler denen bu radikal grup Facebook'ta bu konuyu işlemelerinin ardından 2800 civarında yorum gelince geri adım atmak zorunda kalmış :

"Biz domates yemeyin demedik, kesince içinden haç çıkmayacak şekilde kesin." diye bir açıklama yapmışlar.

19. Yüzyılda Sünnilerin bir kolu olarak ortaya çıkan Selefiler diğer Müslüman inançlarını da dışlıyorlar. Onlara göre gerçek Müslümanlık kendi yaşadıkları Müslümanlık. Mısır'da sayıları 5-6 milyonu bulan Selefiler sosyal medyayı çok etkin bir sekilde kullanıyorlar ve bazı kolları da ne yazık ki zaman zaman şiddete başvurabiliyor.


Hatırlarsanız aynı grup bundan bir süre önce ölen eşleriyle ilgili burda bahsetmekten utanç duyacağım bir açıklama yapmışlar hatta bu fikirlerini de parlementoda kabul ettirmeye çalışmışlardı.


Bu blogun yazı yayınlandığı günden beri en popüler ve en çok okunan yazısı olan  "Tüketirken Dikkatli Olalım " yazısı da hatırlarsanız benzer bir konuya değinmekteydi.


Aman ne olacak, domatesi de yemeyiverelim değil mı? Zaten hormonlular ve hiçbir zaman çocukluğumuzdaki gibi kokmuyor zaten. Domates salçası yerine biber salçası kullanır, ketçabı daha hayatımızdan çıkarırsak çok da sorun kalmaz diye düşünüyorum.


Sakın bu Selefiler bizi hormonlu ve GDO' lu gıdaların olumsuz etkilerinden korumak adına bu özel açıklamaları yapıyor olmasınlar  ?



İnsanları zaten her zaman yanlış değerlendirilen  ve bu nedenle farklı gözle bakılan  İslamiyet'e cephe oluşturabilecek bu yeni açıklamayı sizlerle paylaşıyor ve yorumu size bırakıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...