22 Kasım 2011 Salı

Kitle İmha Cihazı..

Acaba daha neler yapabilirdik?
Sınırları zorlamalı mıydık?
Şaka bir yana, kızlar hala Ankara'da idi  ve bunu sonuna kadar değerlendirmeliydik. Ne de olsa akşama döneceklerdi.
Eşim TV’de kızlar varken seyredemediği bilumum CNBC-e dizilerini seyretti, Akıllı TV ye baktı. Ben internete takıldım, boş boş, aptal aptal oturdum. 30 saniyede bir “ Anneeeeee “ diyen birisinin olmaması oldukça değişik bir duyguydu.

Haaa, neden kızlar varken bütün bunlar yapılmıyor diyeceksiniz.Özellikle de TV konusu.

Bundan yıllar önce, kızlar 6-7 yaşındayken yine 30.000 bakımına, yani  yıllık pedagog görüşmesine  gitmiştik. Öyle ya, araba kullanmak için ehliyet gerekiyordu, biz bir de üstüne ikiz büyütmeye çalışıyorduk, ama çocuklar için kullanma kılavuzu bile yoktu. Nasıl gittiğini anlamak için işinin ehli bir 3.göz gerekiyordu.
Pedagogumuz (kulakları çınlasın, her zaman bize rehber oldu), çocukları ayrı ayrı içeri alıp onlarla sohbet ediyor, ardından da bizimle izlenimlerini paylaşıyordu. Yaş grubu itibarıyla onlara direk soru soramıyor, hikayeler anlattırarak bir şeyler yakalamaya çalışıyordu.
Kızımızın pedagoga anlattığı hikaye şöyleydi:
Bir kuş ailesi varmış. Anne kuş, baba kuş ve  2 tane de yavru kuş.
Bir hafta sonu anne kuşun eğitimi varmış. Baba kuş demiş ki:
-Yaşasın, bu hafta sonu sizinle yalnızız. Çok güzel vakit geçireceğiz, çok eğleneceğiz.
Ancak baba kuş, oturmuş, bütün gün TV seyretmiş. O kadar çok TV seyretmiş ki,yemek bile yapmamış. Yavru kuşlar da açlıktan ölmüş.

Eşim tahmin edeceğiniz gibi hikayeyi duyunca çok çok  üzüldü. İkimiz de evde bulunduğumuz sınırlı sürede, onlarla ilgilenmek yerine TV ile geçirilen her saniyenin aslında onlarda ne büyük yara açtığının  farkında değilmişiz meğer.
O günden beri, çocuklarla evde hep beraberken, çok az TV izliyoruz, onda da program seçimine çok dikkat ediyoruz. Aslında hepimiz, biliyorum, işten eve gelince beyni boşaltmak şu aptal kutusuna bakmak, kendimizi ona kaptırıp bir şeyleri unutmak istiyoruz.
Fakat...Annelik-babalık denen şey zaten başlı başına fedakarlık demek değil midir zaten???
Sahi..Bu akşam hangi dizi var TV de???

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...