17 Mart 2012 Cumartesi

Ay Işığında Saklıdır..Toprak Sergen...

Geçenlerde "Sen Kimsin" i seyretmiş ve size biraz bahsetmiştim.

Tolga Çevik ile ilgili duygularımı zaten biliyorsunuz.

Tolga Çevik, geçen gün konuk olduğu bir programda, gerçek sanatçılardan bahsetmişti ya, hani "Rol seçmezler sosyetikler gibi "demişti.

Ordaki kasdettiği kişi Toprak Sergen'di.

Ben çok severim Toprak Sergen'i.

Oldum olası. Ses rengine herkes gibi bayılırım.

Onun gibi Kaş aşığıyım.

Toprak Sergen, 2006 yılında çektiği çok gözde bir iş yaparken kopan Gamze Özçelik skandalı ve Gamze Özçelik'in hiçbir şekilde korunmamasından dolayı bu camiadan bir süreliğine uzaklaşmıştı.

Kaş'ta kendine bir dünya kurdu.

dogasenicagiriyor.tv projesini tamamen kendi imkanlarıyla destekledi.

Bunu finanse edebilmek için hala belli projelerde, TV kanallarında çalışmaya devam ediyor. Çocuk konusunda eksi-2 kuralını benimsiyor. Bir tane ailesi olmayan çocuğu evlat edinerek kurtarmak, bir de bir çocuğun doğmasını tamamen engellemek.

Ben bugün Toprak Sergen ile beraber, biraz eskilere gitmek istiyorum.

Bundan çok çok yıllar önce,  artık ne nedenle bilmiyorum, evdeydim ve televizyon seyrediyordum.

Doğum iznindeyken filan olabilir, tam hatırlamıyorum.

Bir TV filmi başladı. Adı "Ay Işığında Saklıdır".

Başrolde Toprak Sergen ve Aydan Şener vardı. Aynı adı taşıyan film müziğini, bence Türkiye'nin en önemli kadın ozanlarından ve vokallerinden Şebnem Ferah söylemekteydi. Hala da o parçayı severek dinlerim. Aslına bakarsanız filmin tüm müzikleri çok iyi seçilmiştir. Demir Demirkan farkı hemen hissedilmektedir.("Ay Işığında Saklıdır "da bir Demir Demirkan parçasıdır.)

Filmin konusu şöyledir:

Bir şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapan Şule, kendi halinde mazbut bir yaşantı sürmektedir. Yeni başlattıkları  reklam kampanyasının görüşüldüğü toplantıda aykırı tavırlarıyla taninan metin yazarı Uygar ile tanışırlar ve birbirlerinden etkilenirler. Uygar, disiplinsiz, sorumluluk duygusu az biridir. Şule ise işine bağlı,dakiktir ve düzenli bir yaşamı vardir. Birbirlerini deliler gibi seven ama kişilikleri, yaşama bakışlarıyla çok ayrı insanlar olan Şule ve Uygar, sevgilerinden güç alarak birlikte kalmaya, tüm ayrılıkları aşmaya çalışacak ama başaramayacaklardır.

Uygar' ın Deff Leppard-Too Late eşliğinde bekleyiş sahnesi, filmin "asıl " sahnesinde çalan "Wonderful Tonight", "Harika hissediyorum çünkü gözlerinde ay ışığını gördüm" repliği, Aydan Şener'in rock konserine sarı takım elbise ile gitmesi, ayrıca Aydan Şener'in ezik, fakir, kötü yola düşmüş olmadığı bir film olması, Münir Özkul'un filme adını veren repliğinin sahnesi, vücudun belirli bölgelerinde ben sahibi olmanın zararları  ve tabii ki vurucu son uçurum sahnesi ....

Toprak Sergen'in canlandırdığı karakter için söylemek istediğim ise ülkemiz sinemasında marjinal diyebileceğimiz pek örneği gözükmeyen muhalif ve sıradışı bir karakter olduğudur. O dönem beni bu duruşuyla çok etkilemiş (yapım yılı 1996) ve aklımda hep pozitif kalan Toprak Sergen imajının oluşmasını sağlamıştır.

Bugün geriye dönüp baktığımda, ne olursa olsun,gülümseyerek hatırladığım bir filmdir, bir tek "Keşke Toprak Sergen o peruğu takmasaymış" demekteyim.
İnanılmaz paralarla yapılan büyük prodüksiyon yeni nesil Türk dizilerinin yanında, kısıtlı bütçeyle çekilen ancak unutulmayan bu tip Türk filmlerinin olduğunu da hatırlayarak ,filmi  boş bir gününüzde You Tube'dan izlemenizi öneririm.

Umarım filmi  izlerken , sizinde benim gibi yüzünüze bir gülümseme yerleşir...Bakalım siz de benim gibi Issız Adam'ı hatırlayacak mısınız?

4 yorum:

  1. Bende Toprak Sergen 'i bu filmde çok sevmiştim. Ve hep, bir oğlum olursa adını Uygar koyacağım derdim.. Basit ama Uygar ın karakteri özellikle etkileyiciydi bence de. Birinin yazması hoşuma gitti bu filmi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..Bu arada merak ettim,oğlunuz var mı? Adı ne?

      Sil
  2. Yazı çok güzel, Toprak Sergen'i sever ve tanırım.. Issız adamda Cemal Hünal oynamıştı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Issız Adam'da Cemal Hünal'ın oynadığını biliyorum, Issız Adam'ın daha popüler bir figür olması nedeniyle yazımda onu da kullanayım dedim.İlginiz için teşekkürler..

      Sil

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...