12 Mart 2012 Pazartesi

Tolga Çevik..Komedi Dükkanı.. Sen Kimsin..


Bir kaç gündür evde hastayım, tam ev kadını gibiyim. TV filan seyredebiliyorum, süper.
Dün  ailecek evdeydik. Pazar ya, çocuklar ödev yaptılar odalarında, ben de zapping.
Bir baktım, fazlaca izlenmeyen bir TV kanalında, idolüm var.

Tolga Çevik. Üstelik canlı yayında.
Hemen takıldım kaldım tabii..

***
Bundan 1.5 sene önce bir eğitime gittim. Yöneticiler için İleri Düzey Sunum Becerileri..

Sınıf sadece 4 kişi olacaktı ve samimi arkadaşlar grubu ayarladık, biz bizeydik.
Eğitime bir iki  gün kala bir mail geldi, gitmeden önce Powerpoint ‘te bir sunum hazırlamamız ve önceden yollamamız gerekiyordu. Konunun işle olmasına gerek yoktu, hatta olmasındı, anlatmaktan keyif alacağımız bir konunun seçilmesi tercih nedeniydi.


Benim konum Komedi Dükkanı idi..Ve  dolayısıyla Tolga Çevik.
Kendisinin yıllardır çok koyu hayranıyım. Hatta geçen sene yaş günümde çalışma arkadaşlarım bana Komedi Dükkanı’nın çekimine gitmek üzere bilet almışlardı ve bu hayatımda aldığım en güzel yaş günü hediyelerinden biriydi.


Komedi Dükkanı’nın TV8’de Salih Kalyon’lu günlerinden  beri izlerim. Hatta bazen Salih Kalyon’un ayrılışını kayıp olarak görürüm. Annem, çocuklar, bazen gülerken benim boğulacağımı ve öleceğimi çok düşünmüşlerdir. Biliyorsunuz dünyanın hiçbir yerinde üç saatlik doğaçlama performansı içeren bir program yok. Yönetmen ve piyanist programın çok önemli unsurlarından. (Bir de yukarıda kostüm Pamuk Prenses de olsa, Cuma da, pilates yapan hamile kadın da, aşağıda siyah rugan ayakkabılar)
1974 doğumlu Tolga Çevik tiyatro eğitimini Amerika’da tamamlamış. Daha sonra Türkiye’ye dönüp tiyatro çalışmalarına ağırlık vermiş. Avrupa Yakası, onun geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan bir prodüksiyondu, ancak kendisi  daha sonra diziden ayrılıp Komedi Dükkanı çalışmalarına ağırlık verdi. Kendisini ayrıca BKM’ nin oyunlarında da izleme fırsatı bulduk.(Tabii ki BKM filmleri Vizontele ve Organize İşler’i de unutmamak lazım.)


Dün sabah konuk olduğu programda ben yine iflah olmaz bir Tolga Çevik hayranı olduğumdan emin oldum. Birincisi benim için, kendisi bir insanın fiziki özellikleri ön plana çıkarmadan ne kadar güzel, ve hatta ne kadar yakışıklı bir insan olabileceğinin dünyadaki en önemli kanıtıdır.
Sosyete sanatçı –gerçek sanatçı göndermesiyle, oyuna çıkarken sonrasında maymun olacaksa bile, öncesinde smokinle sahneye çıkarak seyirciye gösterdiği saygıyı vurgulamasıyla, hele ki eşine yaptığı jestle gönlümdeki yerini perçinlemiştir. (Sunucu Tolga Çevik’e çocuklarını sordu: -Babası sizsiniz , dayısı Cem Yılmaz , çocuklar nasıllar yetenekliler mi?  - Evet , çünkü anneleri Özge Çevik ..)


Yaptığı  işin 12 yaşından beri idealindeki iş  olduğunu söyleyince, şu anki durumumun benim 12 yaşındayken hayatımla ilgili bir idealim olmamasından kaynaklandığından emin oldum.


***
Yazımı geçen sene yaptığım sunumdaki gibi kapatacağım.

***
Tolga Çevik, konservatuvar sınavlarına 67 nolu aday olarak başvurur, 69 nolu kekeme aday kazanır ama Tolga Çevik kazanamaz. Ardından da yurtdışına tiyatro okumaya gider.

2002 yılında Tolga Çevik, Aşk ve Gurur dizisinde oynarken Yıldız Kenter ile rol arkadaşı olur.
Yıldız Kenter ona neden yurtdışında okuduğunu sorar. O da “ Almadılar ki, o nedenle yurt dışına gittim “der. Yıldız Kenter “ Kim almadı bakıyım seni? “ deyince “ Kızmayın ama siz ..” cevabını alır.

Yıldız Hanım, her zamanki profesyonelliğiyle :
-Hayırlısı olmuş canikom.

deyince, Tolga Çevik’in yıllardır içinde biriken öfke dağılmış gitmiştir.
Bence ilk fırsatta  “Sen Kimsin” i izleyin..Yani azmin zaferini..

2 yorum:

  1. Sigaralı foto iyi mesaj vermiyor D.U. hanım.

    Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısınız, ama kendisinin bu ciddi fotoğrafı dışında tüm fotoları hep Komedi Dükkanı'nda canlandırdığı karakterlerin resmi.(Sarı saçlı pilates yapan hamile Tolga Çevik koymak istemedim.:)))

    YanıtlaSil

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...