19 Eylül 2013 Perşembe

Ölmeden Önce Tutmanız Gereken 3 Şey.. Oruç, Kaka, Baston.

Bir süredir fiziken pek gazete almıyorum.

Genellikle internetten gazete okuyor, gündemdeki sıcak konuları da , twitterdan öğreniyorum.

Tabii bir de Zaytung var.

Günlük gelişmeleri gazetelerden okumak kadar keyifli ve aslında haber almanızı sağlayan bir platform bu.

Eminim çoğunuz bakmışsınız, okumuşsunuzdur.

Zaytung..

Almanca gazete demek.


Zaytung Amerika'da kurmaca haberler yapan The Onion News adlı siteden etkilenerek hazırlanmış bir mizah ve ironi platformu.
Önce sadece kurmaca haberlerle başlayan Zaytung daha sonra Son Dakika, Spor, Sergi, Blog gibi bölümleri de ekledi.
Ben özellikle dergi kapaklarına hastayım. Hatta bu yazıyı yazmama platformun 65+ dergisinde gördüğüm bir yazı sebep oldu.( Ölmeden tutmanız gereken 3 şey.. Oruç, Baston, Kaka..)

Haaa, bir de "Çocuğunuz Tatile Hazır mı? Yol boyunca ağlayabilmek için nefes egzersizleri" ve "Games of Toruns" var.(Mikrop dergisi)

Dergilerin altındaki Facebook'ta paylaş, Twitter'la yolla butonlarının yanındaki "Allah'a havale et " butonu ise beni benden alıyor. Haa, denedim, bu butona basınca Diyanet işleri Başkanlığının sitesine bağlanıyorsunuz.
Günde yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği platformda haberlerin neredeyse son paragrafına kadar gerçek izlenimi verilerek haberler oluşturuluyor. Ancak son paragrafta konu iyice epriyor ve çığırından çıkıyor. Hafta sonu tıklama sayısı 100 bine kadar düşüyor.Aslında 5 kişiden oluşan ve ekşi sözlük kökenli kadroya 50-60 kadar kişi de destek veriyor.
Zaytung'dan haberi olmayan dış basın bir defa Ermeni soykırımı tasarısı haberiyle ciddi sanıp alıntı yapmış. Ayrıca Banu Avar, Melih Gökçek gibi bazı ünlüler de haberdar olmadıklarından Zaytung haberlerini ciddiye alıp tepki veren kişilerden.
Müthiş bir zeka pırıltısı ile dolu haberleri okurken etkilenmemek elde değil. İnsan bu ekiple tanışıp, kanka olma arzusu taşıyor.
Size tavsiyem hala bakmadıysanız, canınız sıkıldığında, karşınızda zeka pırıltısı görmek istediğinizde, bazen de gündemdekileri okumayı arzu ettiğinizde Zaytung.com'a göz atın derim.
Mesaide olup da gülümsemek isteyenler için..http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=222924
Keyifli okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...