29 Nisan 2013 Pazartesi

"O Benim Oğlum" ve "Tatil"

Geçen cuma akşamı evde çocuklarla beraber güzel bir film seyretmek istedik.

Aslında evde pek DVD seyretme alışkanlığımız yok, bu nedenle bir DVD koleksiyonumuz da yok. Ben de pek film seyretmeye düşkün değilim.

Bu nedenle seyredecek film yoktu evde.

Evden çıkıp yakın bir DVD ciye gidip film almaya karar verdik.

Geçen sene uçakta giderken bir film seyretmiştim.

Adam Sandler'ın başrolde oynadığı, Katie Holmes, Al Pacino gibi başka ünlülerin de yer aldığı çok eğlenceli bir filmdi.

Jack and Jill..

Seyrederken çok keyif almıştım. Adam Sandler'ın zaman zaman kız ikizinin yerine geçtiği tam bir komedi filmiydi. Al Pacino da filme neşe katmıştı.

Çocuklarla bir daha seyredilebilir diye düşünmüştüm ama olmadı.

DVD cide o filmi bulamadık.

Satıcı ona karşı yine Adam Sandler'ın başka bir filmini önerdi bize.."O Benim Oğlum" diye bir filmdi. Kapağında da konusu aynen şöyleydi.


Benim oğlum film konusu : Küçük Donny (Adam Sandler) okula yeni gelen öğretmenine aşık olur. Donny’in bu öğretmenden bir oğlu olur ve oğlu Todd babası tarafından bir süre büyütülür sonra yolları ayrılır. Bir gün Donny gazetede oğlunun evleneceği haberini görür, düğün baba ile oğulun yakınlaşması için bulunmaz bir fırsattır.
Biz de filmi aldık ve eve geldik.
Filmi DVD cihazına taktık ve aman tanrım.
Film çocuklar hiç de uygun değildi.
Bazı sahneler o kadar açık saçıktı ki, eşim sık sık filmi ileri almak zorunda kaldı.
Filmin ortalarında zaten pes ettik, "Uykumuz geldi, film de pek güzel değilmiş" gibi gerekçelerle kapattık.
Filmin kapağında +18 gibi bir ibare yoktu, biz de alırken rahat rahat aldık. Ardından kızlara çaktırmadan internetten biraz araştırma yapalım dedik. R+ diye birşey vardı filmin kapağında ve o restricted yani 17 yaş altındakilere uygun değil demekmiş. Bizim haberimiz yok tabii. Satıcı da yanımızda kızları gördüğü halde kalktı bize bu filmi tavsiye etti.
Film izleme konusunda ne kadar cahil olduğumuz böyle bir skandalla ortaya çıkmış oldu.
DVD 'ciyi o akşam bol bol sevgiyle andık.
Filmi taa bir hafta sonra çocuklar evde olmadığı bir gece seyrettik. Filmin seviyesi ancak bizim gibi 40+ grubunu kaldırıyordu.
Sonra düşündüm de, çocuklarla film seyretmek ve seçim yapmak ne kadar zor.
Baştan filme karar verip RTÜK gibi ebeveyn olarak seyretmek lazım. Uygun olan filmleri de bunun ardından çocuklara sunmak gerek sanki.
Romantik komedileri severim. Eşim pek keyif almaz ama, bazen benim zorumla seyreder.

İşte o ısrarlarımdan birinde beraber " Holiday- Tatil" diye bir film seyretmiştik.  Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law gibi ünlü artıslerin rol aldığı 2006 yapımı filmin kısaca şöyleydi.


Iris (Kate Winslet), İngiltere'de yaşayan bir gazetecidir ve iş arkadaşı Jasper (Rufus Sewell) için yıllardır karşılıksız bir aşk beslemektedir. Çalıştıkları işyerinin yılbaşı partisinde aniden Jasper'ın başka bir iş arkadaşıyla nişanlanacağı haberi Iris'i çok etkiler. Bu sırada, Amerika'da yaşayan ve film fragmanları hazırlayan Amanda (Cameron Diaz), erkek arkadaşının onu aldatması üzerine onu terkeder ve yaşadığı yoğun tempodan uzaklaşmak ister. İnternette tatil yerleri ararken, evleri herhangi biriyle bir süreliğine karşılıklı değiştiştirmeyi sağlayan bir site bulur. Amanda, İngiltere'deki Iris'in evi için onunla iletişime geçer ve karşılıklı olarak evleri yılbaşına kadar değiştirme kararı alırlar.

Iris, Amerika'ya gelir ve Amanda'nın lüks evini görünce çok doğru bir karar verdiğini anlar. Burada Amanda'nın arkadaşı Miles (Jack Black) ile tanışır ve gün geçtikçe yakınlaşıp daha fazla zaman geçirmeye başlarlar. Amanda ise İngiltere'de Iris'in kır evinde kendini rahatlatmaya çabalarken eve gelen (Iris'in erkek kardeşi) Graham (Jude Law) ile tanışır ve aşk yaşamaya başlarlar. Amanda ve Iris sıkıntılarını unutur, ama yeniden dönmek zorunda kaldıkları zaman geldiğinde farklı yerlerde karşılarına çıkan aşkları bırakamazlar. Önceden yalnız geçirmeyi planladıkları yılbaşını hep birlikte İngiltere'de geçirirler.

Halen canım sıkılsa kafamı dağıtmak istesem bu filmi izlemek isterim.

Hele artık ergen olmak üzere iki de kızım var, eminim bu romantik filmi onlar da çok sevecekler.

İyisi mi ben eşimin evde olmadığı bir akşam kız kıza evde pijama partisi yapıp kızlarla bu filmi seyredeyim.

Sizlere de doğru  film seçimleri ve keyifle izlemeler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...