8 Ocak 2012 Pazar

Doktor Olmak İçin Eğitim Şart Mı??


Çocuklar İstanbul’da doğdular.
Bu nedenledir ki, çok şükür doğduklarından itibaren yaşlarına kadar aylık, daha sonra da yıllık doktor kontrolünden geçme şansları oldu. Bu aslında dünya ortalamasına bakıldığında büyük bir lüks.
Artık rutin kontrol yaşımız geçti, Allah korusun, bir sorun oluşursa doktora gidiyoruz.
Kızlar ilköğretime başladıktan sonra, yeni bir şey girdi hayatımıza..Okulumuz Fransa’daki eğitim sistemi gibi bir sistem uygulamaya çalışıyor ve periyodik olarak tüm öğrencileri genel doktor muayenesinden geçiriyor.
Fransa’da bu bir zorunlulukmuş. Her üç ayda bir okul hekimi tüm öğrencileri tek tek muayene ederek, Milli Eğitim Bakanlığı’na raporluyormuş.

Kızlar ikinci sınıfa giderlerken bir gün telefon çaldı. Telefondaki hanımefendi, okulun hekimi olduğunu, kızlarımdan birini muayene ederken kalbinde bir üfürüm duyduğunu, endişelenmeye gerek olmadığını düşünmekle beraber yine de bir çocuk kardiyoloğuna gitmemizin yerinde olacağını söyledi.

İlk anda bir şok yaşadık. Sonra kendimize geldik ve çocuk kardiyoloğu araştırdık. Evimize yakın bir hastanede bulduğumuz bir doktora gitmeye karar verdik.

Allah’a çok şükür önemli bir şey çıkmadı.
Ama Doktor Bey’den çok enteresan bilgiler aldım.
Kendisi burada Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra, Fransa’da tıp okumuş.

Oradaki bir hocasından bahsetti bana uzun uzun.

Hocası dermiş ki, “Eğer bir anne, çocuğunu alıp hastaneye gelirse, bir hekim olarak muayene ve tetkiklerden sonra hiçbir şey bulamasanız dahi, ne olursa olsun, araştırmaya devam edin ve sorun nedir bulun. Doktorlar standart tetkik yapar. Ama her çocuk birbirinden farklıdır. Eğer anne, bu çocuk hasta diyorsa, ilk anda tespit edemeseniz de, o çocuk kesinlikle hastadır.”

Daha önce hiç duymadığım bir bakış açısıydı. Bu durum hem hoşuma gitti, hem de beni korkuttu. Neden mi diyeceksiniz?

Biz anneler sadece doyurmakla, uyutmakla, öğretmekle yükümlü değiliz. Çocuklarımız, Allah’ın bize teslim ettiği emanetler, ve bizim görevimiz, bu emanete en iyi şekilde sahip çıkmak. Her an, her saniye reseptörler açık olacak ve çocukta her zamana göre bir farklılık varsa hemen tespit ediyor olacağız.

Siz benim kızın, neden babasının bütün “Çocuğun birşeyi yok, bütün çocuklar televizyonu yakın seyretmeyi sever.” uyarısına karşın, gözlük taktığını biliyor musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...