3 Aralık 2011 Cumartesi

Kadın Sürücü ve Maya Takvimi






Türkiye’de ehliyet almış olan kadın sayısı hızla artıyormuş. Hala erkekler %81 çoğunluğu sağlasa da, bu oran 2002 yılında %85 erkek, %15 kadın sürücü şeklindeymiş.

Türkiye’de 2010 yılı sonu itibarıyla toplam 21 milyon 548 bin 381 kişinin sürücü belgesi bulunuyor. Ehliyeti olanların 17 milyon 457 bin 486′ısını erkekler, 4 milyon 90 bin 895′ini kadınlar oluşturuyor.

Son 5 yıl içerisinde, sürücü belgesi alan kadın sayısı 1 milyon 371 bin 14 olarak belirlenirken, bu sayı toplam kadın sürücü sayısındaki oranının yüzde 30′una denk geliyor.

Demek ki burası ahlaksızlığın kol gezdiği bir ülke…

***
Aslında bugün yazacağım yazı hazır gibiydi ..

Ama sabah gazete okurken yine ipler koptu. Ve hemen konu değişti ..

Suudi Arabistan’da en yüksek din kurumu, aynı ülkede yasama görevini yürüten Şura Konseyi’ne görüş vermiş.

Demiş ki, kadınlara ehliyet verilmesi durumunda, ülkede 10 yıl içinde bakire kadın kalmazmış.

Raporda otomobil kullanmakla başlayacak olası gelişmelerin kısa süre içinde fahişeliği, pornografiyi, eşcinselliği ve boşanmayı yaygınlaştıracağını savunuyormuş.

Raporu hazırlayan profesör, raporda ayrıca kendine ait bir anısına da yer vermiş.

-Bir gün bir Arap ülkesinde kahvede oturuyordum. Tüm kadınlar bana bakıyordu. (Allahım, bu nasıl bir kendini beğenmektir..) Bir tanesi bana “müsaitim“ anlamına gelen bir işaret verdi. İşte kadınlar araba kullanırsa bunlar olur.

Nereden başlayalım bilemiyorum, ağır bir travma geçiriyorum.

Bu nasıl bir dindarlıktır, bu nasıl bir zihniyettir, bu nasıl bir insanlıktır, bu nasıl bir erkekliktir..

İnsan çocuğunu doğuracak ve yetiştirecek kişi olan kadının nasıl bu kadar zavallı olmasını ister. Kadın zavallı olursa onun yetiştireceği çocuktan ne hayır beklenir?

Sokakta her araba kullanan kadın, gördüğü her erkeğe “müsaitim“ sinyali mi çakmaktadır?? Araba kullanan kadınlar kahvede oturan erkekleri mi keser, önündeki trafikle, ışıklarla filan mı ilgilenir? Eğer araba kullanırlarken erkekleri kesip “müsaitim “ sinyali çakmakla meşgullerse nasıl oluyor da kazaya karışan kadın sayısı / oranı erkeklere göre daha az??

Dünya Ekonomik Forumu'nun 2009 Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporuna göre Suudi Arabistan'ın dünya çapında cinsiyet eşitliğinde 134 ülke içinde 130. sırada olmasına rağmen Suudi Arabistan'daki kadınların önemli bir bölümünün kökten bir değişiklik istemediğine yönelik kanıtlar mevcutmuş. Belli konularda reformları savunun avukatlar bile batılı eleştirmenleri "Suudi toplumunun eşsizliğini anlayamadıkları" için reddetmekteymiş.

Allahtan Maya takvimi 2012 de bitiyor da, 10 yıl sonra yaşanacak ahlaki çöküntüyü görmeden ölüp gideceğiz, değil mi???

1 yorum:

  1. Ismek'deki Arapca kursundaki ogretmenim Turk bayan esi Suudi Arabistan'da is sahibi oldugu icin senelerce orada yasamis.Kadinlarin yaptigi tek is evde oturmak, alisverise gitmek ve tv seyretmekmis.
    Tum Arap Baharina model olmaya calisan ve begenmedikleri her anlam gibi laikliginde anlamini bosaltan yeni nesil dincilere oy veren bayanlara duyurulur.

    YanıtlaSil

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...