12 Aralık 2011 Pazartesi

H&M, Esin Maraşlıoğlu ve Barbie..

H&M markasını bilirsiniz hepiniz. Hatta kısa bir süre önce ülkemizde de mağazalar açtı .Yanlış hatırlamıyorsam açılışında ciddi izdiham olmuştu.

Neyse…Dünkü gazetede yer alan habere göre H&M, internet sitesinde kullandığı fotoğraflarda, gerçek modellerin kafalarını bilgisayarda yaratılmış bedenlere yapıştırdığını itiraf etmiş.

Basın sözcüsü “Giysilerin resmini cansız manken üstünde çektik, sonra bilgisayarda insan vücudu görünümü kazandırdık “ demiş.

Gerekçe ise süper…

Markayı tatmin edecek kadar mükemmel bir vücut bulunamamış.


Hayır, madem marka kendini taşıyabilecek uygun bir manken bulamamış, acaba  bu giysileri taşıyabilecek bir müşteri bulabilecek mi diye soruyor yazar…

Aynı gazetede birkaç sayfa çevirince başka bir yazı çıkıyor karşınıza ..

Türkiye’ye yeni gelen bir çorapla ilgili bir yazı. Çorabı Türk celebrity’lerden Esin Maraşlıoğlu getiriyormuş. Çorap bacağı kıpırdatmıyormuş, yürürken bile taş gibi tutuyormuş. ”Manken, şarkıcı, oyuncu değilseniz günde üç saat spor yapmanız mümkün değil, bu nedenle bu çorabı giymenizde fayda var “diyor.

Esin Hanım, 45 yaşına gelmiş. Resmini görseniz bir kadın olarak kıskanmamak mümkün değil..

Ama diyor ki..40 yaşından sonra kadınların ruhu inceliyor ama bedenleri kalınlaşıyor. Kafalar güzelleşiyor, ruhlar zarifleşiyor ama bedenler maalesef…Öyle bir devir yaşıyoruz ki, erkeklerin hepsi selülitten, çatlaktan tuzluk kasından haberdar. Artık herkes birbirini MR çeker gibi süzüyor.

Aynı gazetede iki haber birden..

Beni doz aşımından çarptı.

Sahip olmanız gereken tek özellik güzel, alımlı, ince, seksi bir kadın olmak.

Gerçi yazının bir yerinde ayıp olmasın diye “ Orta yaşlı kadın zekası, tecrübesi, birikimi, farkındalığı ve konuşmasıyla bacağının yumuşaklığını gölgeleyebilir.” gibi bir cümle var ama ana  konsepti bozamamış.

Sonuç olarak kadınsan ince, genç ,güzel olmak zorundasın.

Eeee, dünyada her iki saniyede bir tane satılan en ünlü oyuncak Barbie ise, beklentinin de normal bir insan olsa ayakta duramayacak bir vücuda sahip Barbie vücutlu kadınlar olmasına şaşırmamalı.

Eğer insanlar kızlarına bunu oyuncak olarak alıyorsa, kıza verilen mesaj, “Oku, kendini geliştir, donanımlı ol “ değil …”Zayıf ol, sarışın ol, uzun bacaklı ol, bacaklarını sergile “ bence..

Daha seks ne demek bilmeyen kız çocuklarına “seksi” olmayı öğreten bir dünyada yaşıyoruz.

Bu nedenle alışveriş merkezlerine, ünlü caddelere gittiğimizde  birbirinin aynı saç modelli, aynı çantalı, aynı kıyafetli, aynı makyajlı ve aynı şekilde birbirinden hoş ve boş genç kızlarla karşılaşıyor olmayalım???

Not :Aslında bahsedilen cansız mankenler resmini siteme koymayı ve şaşırmanızı isterdim ama prensip olarak çıplak kadın vücudunu kullanmamak gibi bir kararım var. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

1 yorum:

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...