15 Kasım 2011 Salı

Büyük Abi ...Facebook, Linkedin, Twitter..


Sabah gazetelerde vardı.
Kocaeli’nde bir süre önce Gebze Müzisyenler Derneği’ndeki başkanlık görevinden istifa eden bir şahıs, bir bankadan sahte kimlik ve evrakla 70 bin TL kredi çekmiş. Banka yetkililerinin şüphe üzerine evrakı yeniden incelemeye almasıyla fark edilen sahtekârlık polise bildirilmiş. Polisin takibe aldığı konu şahıs, geçen ay Antalya'daki Altın Portakal Film Festivali’nde oyuncu Ahu Tuğba ile çektirdiği fotoğrafları bir süre önce sosyal paylaşım sitesi facebook’taki profiline koymuş. Polis buradan yola çıkarak şüphelinin Antalya'da olduğunu belirlemiş. Antalya'ya giden ekipler, şüpheliyi yakalamış. Şahıs çıkarıldığı mahkemece “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanmış.


Eyyy facebook, sen nelere kadirsin !!!
***
Bizlerin kim, kiminle, nerede olduğumuzu, doğum tarihimizi, zevklerimizi, sevdiğimiz filmleri, söylediğimiz şarkıları, okullarımızı, arkadaşlarımızı, onların arkadaşlarını ve yedi sülalemizi ve ayakkabı numaramızı başkalarının bu kadar kolay öğrenebileceği daha başka ve daha güzel ne olabilir?


Üstelik bizler bunu gönül rızasıyla yapıyoruz, durumumuzu kendimiz “güncelliyoruz”, resmimizi kendimiz “yüklüyoruz.” 
Artık kavgalar bile ”twitter“ üzerinden gerçekleşiyor.(bkz : yine bugünkü gazetelerde Gülben Ergen ve Seren Serengil ‘in “köpek” içerikli kavgası.)


Eleman alımları “linkedin” üzerinden yapılıyor, işe alınacak kişinin profesyonel dünyada kimlerle arkadaş olduğu önemli bir kriter olarak değerlendiriliyor.
Firmalarca bir eleman alımı yapılırken, kişinin “facebook” sayfasına bakılıyor. Bir siyasi partinin bir takım faaliyetlerini facebook‘ ta “beğenen” birisinin, tüm kalifikasyonları rakibinden daha iyi olduğu halde, işe alınmadığını bir yerlerde okuduğumu hatırlıyorum.

1984 romanını bilirsiniz. Hani hepimizin orta okuldayken okuduğu “Hayvanlar Çiftliği “ kitabının yazarı George Orwell ‘ın 1984 ‘ünü.

Sakın kitaptaki/filmdeki Büyük Abi’nin “nick” i “sosyal paylaşım” olmasın???

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...