12 Kasım 2011 Cumartesi

Orman Meyveli Muhallebi ve Beyaz Oje

Bayramda İzmir’de oldukları için görüşemediğimiz eşimin kardeşi, eşi ve tatlı kızı bu akşam bize geç bayram  ziyaretine geldiler.
Vize’den Kıyıköy’e geçip gezdiğimiz günün akşamında, denizden dönen balıkçı teknesinden aldığımız taze ve güzel balıkları eşimle beraber pişirdik ve güzel bir aile yemeği akşamı yaşadık.


Yemekten sonra sıra çaya geldi. Ve de konuklarımızın getirdiği Orman Meyveli Muhallebi'ye…


Tatlıyla aram hoş olmadığından ben sadece çayı tercih ettim, benim dışımda herkes tatlıya hücum etti.
Sonrasında kendisine çay koymak için ayağa kalkan kayınbiraderim, kızlardan birinin yarım bıraktığı tatlıyı da mutfağa götürmek isteyince olanlar oldu. Nasıl olduğunu anlamadan, plastik tabağıyla havaya uçan tatlı, döndü, döndü, döndü ve bum..


Yerler kırmızı orman meyveli muhallebiyle kaplandı. Tam peçeteyle yerleri silerken kızım :
“Eyvah, koltuklarımız !…” dedi.


Ben hemen temizlik bezi almaya banyoya koştum. Birimiz yerleri silmeye çalışırken, birimiz bebeği olay mahalinden uzak tutmaya çalışıyor, diğerimiz ise satın alırken tarafımıza leke tutmaz olduğu taahhüt edilen koltuk kumaşlarının hakikaten leke tutup tutmadığını test etme şansını yakalıyorduk. Öyle ya, böğürtlen vb kıpkırmızıydı ve çok tehditkar bir biçimde lekesini bırakacak gibi bakıyordu..
Herşey bitti derken, diğer kızım asıl bombayı patlattı..


“Anneeee, tavana bak!!!!!”
Aman Allah'ım, o sırada içeri polisler girse, sanki yakın zamanda evde bir cinayet işlendiğini düşünebilir ve bizi tutuklayabilirdi. Tavanımızda bir sürü kırmızı leke vardı ve beyaz zeminde aynı kan damlalarına benziyorlardı.


Koşturmacanın yeni bir fazı başlamıştı, bulaşık deterjanı, kolonyalı mendil her şey denendi. Koltukları silen ekibe bir de sandalye tepesinde tavan temizleyen bir başka ekip katılmıştı. Ama nafile, lekeler artık kırmızı değildi, ama hala oradaydılar. 
Ama işte, Allah'ın biz kadınlara verdiği yaratıcılık duygusundan kaçmak mümkün değildi. Eltim “ Beyaz ojen var mı ???” diye sordu.


***
Tavanımız tertemiz şu an…
Gecenin getirdikleri:

·   Mobilyacımız güvenilir, söyledikleri gerçek, kumaş leke tutmuyor.


· Her kadının en güvendiği makyaj malzemesi ojesidir. Özellikle beyaz oje her evde bulunmalıdır.


En kısa sürede “french“ manikür yapmayı da öğreneyim diyorum, ne dersiniz???


French Manikür : Her çeşit elde güzel duran bir manikürdür.  Öncelikle tırnaklar kare kare törpülenir. Sonrasında tırnakların beyaz kısımlarına koyu beyaz bir oje ile yaklaşık 3 mmlik bantlar çizilir. Üzerinden açık beyaz oje ile geçildikten sonra dayanıklı olması için tek kat parlatıcı geçilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...