25 Kasım 2011 Cuma

Mayonezli Salata, Patatesli Omlet ve Dibek Kahvesi

Pazar günü hava da güzel, çıkıp güzel bir yürüyüş yapmak lazım diye düşündük.

Eşim her zaman yürüdüğümüz güzergaha değil de, sık sık gitmediğimiz, evimize nispeten uzak  bir mesafeye “semtimizi tanıyalım” serisi gerçekleştirelim dedi.

Pazar günleri “pazar” da kuruluyormuş. Mutfak alışverişimizi yapıp döneriz dedik.

Biraz dolaşıp, pazara ulaştık. Çok severim semt pazarlarını…Marketten sebze meyve almaktansa, taze ve ucuz, renk renk, çeşit çeşit alışveriş yapmak hep çok keyifli gelmiştir. Sanırım cocukluğumdan gözüm büyüdüğüm verimli kasabanın bol ve lezzetli sebze meyvelerine alışmış, ondan..

Görmemişler gibi bir sürü şey alıp eve kadar zar zor taşıyarak geldik. (Aslında bu noktada da komik bir şey oldu, eve yaklaşmışken  “terk edilmiş” bir market arabası bulduk ve arabanın etinden, sütünden ve yününden faydalandık.) Akşam Cem Yılmaz’a gidecektik, ancak karnımız açtı ve evde yemek yoktu.

Çabucak bir şeyler hazırlamalıydık, hızlı hızlı yiyip çıkıp gitmeliydik. O sırada aklımıza haince fikirler geldi.
Çocuklar yoktu ,istediğimizi yiyebilirdik. Süper sağlıklı yemekler yapmak zorunda değildik. Beslenme konusunda bugün model olmak zorunda değildik. Ve hemen işe koyulduk. Eşim pazardan aldığımız lahana ve havuçlarla bol mayonezli bir salata yaptı. Ben de bekar evlerinin vazgeçilmezi olan kalori bombası patatesli omlet..

Süperdi…

Bütün kurtlarımızı dökmüş, hatta yemek konusunda bile kaçamak yapmıştık.

Ertesi gün arkadaşıma hafta sonumun nasıl güzel geçtiğini anlatıyordum.

Bana dedi ki:

-Sakıncalı, zararlı şeyleri çocuklardan saklamak yerine, beraber kontrollü olarak denemelerini sağlamak daha doğru, aksi takdirde kontrolsüz olarak merak ederler ve ilerde seni çok üzecek sorunlarla karşılaşabilirsin..
Aslında kulağa mantıklı gibi geliyor ..

Ama ben yine de ilerde çocuklarım beni Piyer Loti’de çay, Gökçeada’da Zeytinliköy’de dibek kahvesi, Moda Ali Usta’da dondurmalı salep ya da Vefa ‘da boza içerken hatırlasınlar istiyorum, rakı masasında kadeh tokuştururken değil..

Ya siz ?

2 yorum:

  1. ya o, ya bu gibi yazmışsın, hepsinden biraz olsa? çocuklar senden birşey saklamayacak kadar açık fikirli olduğunu bilseler yeter bence. Bu da kesin kural ve yasaklar yerine esnetilebilir, tartışılabilir kurallar koymakla mümkün belki de...
    asıl soruya gelince doruk'la şu an dondurmalı sahlep iciyorum büyüyünce rakı-balık yapmak da dileğim :)

    YanıtlaSil
  2. Haklısın, yazımı bir daha okuyunca sana katılmamak mümkün değil. İnşallah büyüdüklerini ve beraber iki yetişkin gibi vakit geçirdiğimizi görürüz.

    YanıtlaSil

İlginizi Çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...